Изборния ден в област Търговище приключи

21:02, 13 ное 16 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към  20,18 часа всички избирателни секции в област Търговище са приключили работа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Обстановката в региона е спокойна.  Не са регистрирани сериозни инциденти и произшествия, които да попречат на нормалното протичане на втория тур на изборите за президент.

В ОД МВР-Търговище е създадената необходимата организация транспортирането на изборните материали да се осъществи под полицейска охрана. Охраната на полицията ще продължи до предаването им в РИК-Търговище, а след  това -  и до окончателното предаване на изборната документация в Централната избирателна комисия в София.

В сектор“Български документи за самоличност”  в ОД МВР-Търговище и в звената му в РУ-Попово и РУ-Омуртаг  днес са издадени 2 удостоверения за гласуване заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите да могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Броят на издадените такива документи между двата тура е 11.

 Няма постъпили искания от председатели на секционни комисии в областта за оказване на съдействие от полицейски служители за възстановяване на реда в помещенията за гласуване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама