Драматичен театър Търговище се включва в Европейската нощ на театрите

18:30, 15 ное 16 / Култура 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматичен театър Търговище ще се включи в третото издание на инициативата Нощ на театрите с комедията „Забранено за смях“ от Миро Гавран.  Представлението е на 18 ноември, петък, от 19 часа, в Камерна зала.

Прекрасно скроен текст, ярки характери, напрегнато действие с неочаквани обрати, блестящ с остроумието си диалог – това ще видят зрителите в петъчната вечер, обещават домакините.

50-годишният Борис е част от класически любовен триъгълник – богата съпруга с “културни интереси” и млада красива любовница. Идилията свършва, когато любовницата Нина решава да прекъсне връзката им. Блудният съпруг се завръща у дома си и разбира, че вече е нежелан. Семейството му си е изградило нов живот, в който той няма място и съпругата му е готова на всичко, за да го върне при… любовницата му.

В така заформилия се любовен триъгълник, след неочаквани перипетии и обрати, с много смях, предстои да разберем кой от тримата ще се окаже “тъпият ъгъл”.

Режисьор на спектакъла е Александър Илинденов, сценограф -  Галина Абаджимаринова, музикалното оформление: е на Ивайло Брусовски. Участват актьорите: Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама