Националната фолклорна среща „Мост между поколенията” ще се проведе в Търговище

08:21, 18 ное 16 / Култура 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 11 пореден път Община Търговище и Фондация „Песенен фолклор - Елена” организират Националната фолклорна среща „Мост между поколенията”. Събитието ще се проведе днес и утре и ще събере изявени народни певци и инструменталисти.

В програмата са включени работни срещи с ученици и учители от различни институти, както и майсторски класове с гостуващите професионалисти. Ще бъде представена пъстра палитра   от  различни фолклорни области: Тракийска, Странджанска, Добруджанска, Пиринска, Родопска и Шоплука. В срещата и съпътстващите прояви ще участват и известни изпълнители на гайда, тамбура, кавал и гъдулка.

 Днес от 18.30 часа, на сцената в „Центъра за младежки дейности и инициативи”, концерт ще изнесат ученици от музикални училища и паралелки от цялата страна. Всички майстори обучители и оркестърът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив ще демонстрират виртуозните си умения в събота от 18:30 часа в Читалище „Напредък”. Водещ ще бъде доц. Венци Димов, а входът за всички граждани ще бъде свободен.

Националната среща  цели да обедини и осъществи контакт между поколения фолклорни изпълнители, педагози, фолклористи и институции за опазване и съхраняване на традициите ни. Основна задача пред 11 издание на „Мост между поколенията” е да се подкрепят млади таланти, да се спечелят повече ценители и ревностни пазители на българското.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама