Призово място за ученички от Търговище в международен еко конкурс

15:27, 20 ное 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученички от Търговище завоюваха призово класиране в Международния конкурс „Аз обичам Черно море“, Несебър. В категория „Фотография“ Радостина Богословова и Християна Калбурджиева от I ОУ "Христо Ботев" са отличени с трето място.

Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата, Рeгионалното управление на образованието - Бургас и ОДК - Несебър.

"Фотографиите на Радостина и Хриси се открояват с оригиналност и усет спрямо посланието на снимката. И за двете седмокласнички морето е любима тема. Съхраняването на неговата чистота и красота е проблем, който ги вълнува. Именно това е и целта на конкурса – да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето." споделиха от учебното заведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама