Задържа под стража наркоразпространител от Търговище

15:42, 25 ное 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22 годишен наркоразпространител от търговищкото село Стража остава под стража. Мярката за неотклонение на Атанас Й. беше постановена от Окръжен съд. 

Младият мъж бе привлечен като обвиняем за придобиване и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение от Окръжната прокуратура. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор той бе задържан за срок до 72 часа до произнасянето на съда по искането на прокуратурата.

На 22 ноември в село Пробуда в автомобила на обвиняемия  и в дома му са намерени и иззети хероин, марихуана и метаамфетамини. От приложената справка за съдимост се установява, че Атанас е извършил това престъпление в изпитателните срокове на присъди по други две дела.

Състав на Търговищкия окръжен съд прие, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието, както и че има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, ако е на свобода. Престъплението, в което е обвинен Атанас Й., се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама