Осъдиха мъж от Търговище на 14 години затвор за опит за убийство

17:26, 28 ное 16 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За предумишлен опит за убийство на съпругата си 48-годишния Живко К. получи ефективна присъда от 14 години затвор от Окръжния съд в Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът уважи частично и граждански иск от 35 000 лева.

На 11 февруари 2016 год. подсъдимият Живко К. влязъл в магазин „Оазис“ в Търговище, където работела съпругата му. Отношенията в семейството били влошени и съпругата му поискала да се разделят. Това бил поредният опит от нейна страна да напусне Живко К. заради избухливия му нрав и проявяваната от него агресия.

В магазина подсъдимият се насочил към съпругата си, извадил нож с 15-сантиметрово острие и внезапно нанесъл три удара в областта на корема, а след това – още два, в областта на гърдите на съпругата си. След това Живко К. направил опит да се самоубие, като си нанесъл удари със същия нож в корема и гърдите.

Двамата били откарани за лечение в болницата, а след възстановяването му Живко К. бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Търговищкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Сега Живко К. е приведен в затвора в Плевен.

Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор, както и за кражба.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама