Дарителска изложба откриват в Търговище

07:32, 05 дек 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба посветена на „Деня на дарителя” ще бъде открита днес в Славейковото училище в Търговище. Експозицията носи името „Съхранено за поколенията” и  се организира за пети пореден път от Регионалния исторически музей. 

Изложбата представя ценни дарения и постъпления свързани с бита на българина. Целта на събитието е да благодарим на всички дарители, разделили се с част от своите лични вещи, архиви, снимки и да популяризираме техния родолюбив жест. 

"Без сътрудничеството между Регионален исторически музей – Търговище и гражданите на града и региона, се разпиляват множество исторически извори. С физическото им унищожаване се губи частица от историята, която е малка, но неразделна част от националната ни история. Затова благодарим на всички съхранили и дарили „ късче ” история за постоянно съхранение в Регионален исторически музей – Търговище. " споделиха от музея. 

От там отчетоха, че за една година са постъпили над 100 дарения. Заради тяхната културно – историческа стойност с грамоти са удостоени над 30 дарителя. 

"Като благодарим на дарителите за сътрудничеството и доверието към нашата институция, колективът на Регионален исторически музей – Търговище им пожелава здраве, дълголетие и успехи!" обявиха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама