Потвърдиха ареста на наркодилъра от търговищкото село Стража

14:43, 06 дек 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атанас Йорданов, привлечен като обвиняем затова, че придобил и държал, за да продава марихуана, метаамфетамини и хероин  ще продължи да пребивава в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна днес потвърди като законосъобразна мярката за неотклонение „задържане под стража“, определена спрямо Йорданов от Окръжен съд Търговище в края на миналия месец. Втората съдебна инстанция намери, че съдът в Търговище е подложил на обективен анализ всички събрани в хода на разследването доказателства и остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определения арест.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че на 22 ноември, при полицейска проверка край търговищкото село Пробуда, в автомобила, с който пътувал Атанас органите на реда открили от забранените вещества. Проверките продължили и в дома на обвиняемия в село Стража, откъдето полицаите иззели друго, неустановено количество марихуана, метаамфетамини и хероин.

Днес съставът на Апелативен съд Варна потвърди изводите на първата съдебна инстанция, че събраните в хода на разследването доказателства водят до обосновано предположение, че Атанас е придобил наркотичните вещества и ги е притежавал, за да ги разпространява. Факт  са свидетелски показания на лица, които през последните 2-3 години са „купували“ дрога от него. В процес на изследване са събраните при обиска забранени вещества.

Втората съдебна инстанция споделя и извода на Окръжния съд, че съвсем реална е опасността ако е на свобода 22 годишният обвиняем да се укрие или да извърши престъпление. Основание за този извод се съдържа в съдебната биография на Йорданов. Обвиняемият е извършил това деяние в изпитателния срок по други три присъди на Районен съд Търговище, за които са му  били наложени наказания „лишаване от свобода“. Престъплението е с висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди ареста на Атанас Йорданове окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама