Започват конкурсите за празнична украса в община Търговище

14:45, 06 дек 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес стартира конкурсът за най-оригинална външна украса на търговски обекти и частни домове в Търговище. За поредна година Общината ще стимулира най-красиво декорираните преди Коледа фасади и витрини на магазини, офиси и заведения за хранене, припомниха от пресцентъра на местната администрация. 

За първи път е обявена инициатива и за надпревара между частните домове, които ще създадат повече настроение, монтирайки различни празнични елементи на сградите или в прилежащите им пространства около къщите или блоковете.

Всеки желаещ да участва  трябва да изпрати снимки на украсата, придружени с име, адрес и телефон, на електронната поща на Общината: [email protected]. Крайната дата за кандидатстване, преди селекция на победителите, е 20 декември. Класирането ще се извърши от комисия, назначена от кмета д-р Дарин Димитров, която ще обходи всички заявили участие. 

Победителите в двете категории, за най-оригинална външна украса на търговски обект и частен дом, ще получат награди от по 200 лева. Предвижда се и по една поощрителна, от по 100 лева. 

Паралелно стартира и конкурсът между селата, чиито жители ще се надпреварват при реализирането на оригинални идеи за украса на центъра и улиците, за постигане на повече настроение в духа на Коледа, в населените си места.  Наградата в този раздел е 500 лева. При определяне на победителя ще се отчита участието и на местната общност. Заявките от населените места се подават в Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама