13 конкурсни предложения за химн постъпиха в Община Търговище

17:51, 07 дек 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 са постъпилите до момента предложения за текст на химн на Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация и уточниха, че  9 от текстовете са на един автор. Срокът за участие в конкурса, обявен от Община Търговище, изтича на 23 декември.

Конкурсните материали трябва да  бъдат подадени в  Центъра за административно обслужване на Общината или на електронен адрес: [email protected]. До края на годината ще бъде направена предварителна селекция и предложенията ще бъдат обсъдени от Обществения консултативен съвет и Съвета по култура към кмета. До пет от избраните творби ще бъдат публикувани на сайта на Общината за представяне пред гражданите и обсъждане. 

Победителят в конкурса трябва да бъде излъчен до края на януари следващата година. Избраният текст за химн ще бъде отличен с награда от 1000 лева. Предвиждат се и две поощрителни награди в размер на 200 и 100 лева. Журито си запазва право  да не избере текст, при преценка, че подадените проекти не отговарят на критериите за участие. Регламентът за конкурса е публикуван на сайта на Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама