Неизправни светлини са най-честите нарушения, установени по време на акция „Зима“ в Търговище

09:01, 08 дек 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
73 нарушения по пътищата в област Търговище са констатирани в рамките на превантивна кампания“Зима” на “Пътна полиция”, която бе проведена в цялата страна през месец ноември, информираха от Областната дирекция на МВР. В региона са били проверени 261 леки автомобила, 77 товарни автомобила, 17 каруци, 16 селскостопански машини, 11 мотопеда,  9 мотоциклета, 5 велосипеда и 4 броя малогабаритна техника. Най-много са установените случаи на управление на превозни средства с неизправности по осветителните системи и сигнализацията им, следват случаите на разкъсани или износени гуми, както и с неизправности в чистачките. 

За така установените от тях нарушения контролните органи са съставили 16 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 61 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата. 4 проверени моторни превозни средства са били временно спрени от движение до отстраняване на сериозни технически неизправности по тях, които създават рискове за безопасността на движението. Освен шофьори са санкционирани и други категории участници в движението – съставени сa два акта и са наложени две глоби по фиш на пешеходци, глоби по фиш са наложени и на двама собственици на каруци и на един велосипедист.

"Целта на акцията бе ограничаване на традиционно увеличаващите се през есенно-зимния сезон предпоставки за тежки пътни злополуки, и особено на  такива с участието на рискови групи участици в движението – пешеходци, водачи без практически опит в шофирането при есенно-зимни условия, управляващи неподготвени за тези условия автомобили. По време на традиционната акция служителите на сектор“Пътна полиция” в ОД МВР-Търговище осъществяваха засилен контрол по отношение на техническата изправност на автомобилите за движение при зимни условия, и най-вече  състоянието на светлини,  гуми, чистачки, оборудване, както и на светлоотразители на пътни превозни средства с животинска тяга и велосипеди." отчетоха от Областната дирекция на МВР.

От там отбелязаха, че засиленият контрол над движението по пътищата в областта от страна на служителите на сектор “Пътна полиция” ще се осъществява през целия есенно-зимен сезон предвид осигуряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама