Започва коледният и новогодишен базар в Търговище

11:13, 09 дек 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният коледен и новогодишен базар, за търговия на открито, се открива днес в Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. В Общината вече са постъпили заявления за увеселително влакче, детски атракцион за ловене на предмети и продажба на ръчно изработени коледни сувенири, като базарът ще продължи до 5 януари. 

Определените места са площад „Независимост”, ул. „Цар Симеон” (Цветарска улица) и алеята към Драматичен театър. Всеки търговец може да продава стоки, свързани с коледните и новогодишни празници: печатни произведения, украса, сурвакници, сувенири, детски играчки, подаръци и др.

Желаещите да участват в  базара ще имат възможност да наемат шатра или терен. Таксата за  ползване на място за продажба на площад „Независимост” и алеята към Драматичен театър  е 70 стотинки за квадратен метър на ден, а за стационарните увеселителни съоръжения е 20 стотинки за квадрат на ден. 

Таксите се заплащат на контрольорите към Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности”, след  получаване на разрешение за ползване по предварително одобрена схема. Местата за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения са определени от дирекция „Устройство на територията” и съгласувани с гл. архитект на община Търговище.  

Заповедта на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров е публикувана в сайта на общинска администрация: www.targovishte.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама