Глобяват масовово за неправилно паркиране в Търговище

11:49, 09 дек 16 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
78 са глобите за неправилно паркиране през месец ноември, наложени от специалистите по контрол в Община Търговище. Установени са 37 автомобила, паркирани на тротоари и 25 на зелени площи. Според Наредбата за организация и безопасност на движението, минималната санкция за това нарушение е  50 лева. Други четирима водачи са глобени за паркиране върху пешеходни пътеки. Останалите 12 са оставили колите си на други непозволени места. Глобите за тях са по 20 лева. 

През последните два месеца контрольорите са издали 4 акта за лепене на агитационни материали на нерегламентирани места. След съставени констативни протоколи, за поставяне на рекламни съобщения по електрически стълбове и дървета, извършителите не са предприели незабавното им премахване. Това е наложило издаването на актове, тъй като, в Наредбата за опазване на обществения ред, е забранено лепенето на такива материали по витрини, огради, стени на сгради и други.  Санкцията за нарушителите на разпоредбите е от 50 до 200 лева.

През изтеклия месец контрольорите са съставили и 31 констативни протокола за установени нарушения. От тях 10 са за складиране на строителни отпадъци и материали на обществени места и 8 за струпване на дърва за огрев, опилки, палети, дървени изрезки и клони. Останалите са за изхвърляне на неразфасовани кашони в контейнери и  угарки на нерегламентирани места, непочистени и неподдържани прилежащи части пред търговски обекти, струпани гуми на тревни площи и разкопаване на пътна настилка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама