Кметът на Търговище свиква извънредно заседание на комисии, заради трагичен пътен инцидент

22:52, 09 дек 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров свиква извънредно съвместно заседание на Комисиите по транспорт и обществен ред във връзка с трагичен инцидент, при който е загинал пешеходец. Произшествието е станало на пътя Търговище-Попово, в района на село Голямо ново. По първоначална информация мъжът е загинал, след като е слязъл на жп спирката и е искал да стигне до селото отсреща. В участъка нямало осветление и предупредителни знаци, че преминават хора. В съседство на мястото на инцидента  спирали и автобусите на стъкларския комплекс, които превозват работници и това създава рискове за живота и здравето на хората.

Въпреки че пътят е част от републиканската мрежа, и Общината няма правомощия в тези участъци, д-р Димитров се ангажира да свика компетентните институции за търсене на съвместно решение за недопускане на нови трагични инциденти. 

„Нямаме желание да навлизаме в правомощията на други институции, но сме длъжни да направим всичко възможно, за да гарантираме безопасността на жителите на общината. При нужда ще сезираме и ръководството на БДЖ за липсата на осветление и сигнализация в района на спирката ”, каза д-р Димитров. 

На заседанието, което ще се проведе в началото на следващата седмица ще бъдат поканени представители на ръководствата на Областната дирекция на МВР, на Районното управление, на прокуратурата, Областно пътно управление и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама