Обучаваха учители от Търговище да преподават модерно

18:01, 12 дек 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместно обучение на преподаватели от I Основно училище „Христо Ботев“ и II Средно училище "Проф. Никола Маринов" се проведе в Търговище. Целевата група включваше учители в начален, прогимназиален и гимназиален етап на средното образование. Темата на практическия семинар беше: „Съвременен модел на учебно занятие. Планиране на педагогическата дейност“. Лектор бе Калина Йочева – представител на РААБЕ България.

В хода на семинара аудиторията бе запозната със същността, характеристиките и функциите на урока, моделите на процеса на обучение, планирането на педагогическата дейност – между „рутината“ и новите предизвикателства. Проведе се дискусия, свързана с проектиране на съвременния урок – формулиране на цели, модели на контрол. Бяха коментирани форми, методи, инструментариум, видове оценяване, анализ на необходимите ресурси.

Квалификационната форма завърши с практическа част. В екипи бяха  разработени варианти за конструиране на модели на уроци по различни учебни дисциплини и се дискутираха принципите за изграждането на тези модели чрез мисловна карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама