Над 2 метра преспи има в Търговищко

18:03, 07 яну 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на община Търговище няма бедстващи хора, съобщиха още от Общинския щаб по бедствия и аварии.

Продължава работата по разширяване на улиците и тротоарите в града. С допълнителна техника, челни товарачи, осигурени от частна фирма, се пробива към Пресяк-Твърдинци. В участъци от пътя там навяванията са над 2-2,50 метра. Подобна е ситуацията към Горна Кабда и Кошничари.

Техниката, която е изпратена по предварително определените маршрути и графици, се отклонява, заради спешни случаи в населени места, откъдето постъпват заявки. С предимство в момента се чистят Черковна и Пробуда, където има погребения.

Взето е решение в понеделник да започне извозване на снега от улиците и обществените площи в Търговище. Мярката е превантивна във връзка с очакваните нови снеговалежи през следващата седмица.  

Пътните артерии се следят от полиция. Движението по републиканската мрежа в направленията Търговище – Велико Търново, Търговище - Шумен, Търговище - Разград, Попово - Разград и Попово – Бяла е възстановено за превозни средства с тегло до 12 тона. Всички над 3 тона трябва да са с вериги. Ситуацията в целия регион е динамична и навяванията по откритите части на пътищата продължават. Не предприемайте пътувания до нормализиране на обстановката, очаква се температурите да продължат да падат предупредиха от местната администрация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама