Обстановката в Търговище остава сложна

08:15, 08 яну 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище призова гражданите да не предприемат рискови пътувания. Въпреки че главните пътища са отворени, продължава и почистването на междуселските, ситуацията е тежка и има снегонавявания, които отново затварят отсечки. Особено рисково е пътуването към селата Кошничари, Миладиновци, Драгановец, Буйново, Божурка, Цветница и други. Навявания има по пътя Ловец-Острец. Подходите към тях бяха отваряни няколко пъти, но вятърът отново изнася и натрупва сняг. С роторен снегорин беше пробит и пътят към Вардун, който отново беше засипан в отделни участъци. Машините непрекъснато обработват трасетата и се местят, според ситуацията и нуждите, в отделните райони.

Щабът на Общината получава регулярно информация от екипите, които почистват и обикалят населените места. С предимство се подсигуряват  линейките и противопожарните коли.

Няма закъсали и бедстващи хора на територията на общината.

Отварянето на главните пътища активизира преминаващия поток леки автомобили, които следва да се движат с повишено внимание и да са оборудвани за тежки зимни условия.

"Ако не е крайно наложително, не тръгвайте на път, тъй като ситуацията се променя непрекъснато. На места видимостта е силно ограничена и работата изключително затруднена. Екипите по поддръжка на проходимостта, при тежки зимни условия, работят второ денонощие при голямо натоварване, за да гарантират функционирането на основни направления и дейности." предупредиха от Общината.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама