Четвъртокласната пътната мрежа в община Търговище е затворена

11:58, 08 яну 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвъртокласната пътната мрежа в община Търговище отново е затворена, заради снегонавявания, след като от петък насам беше отваряна многократно. През нощта срещу неделя вятърът отново е натрупал снега по пътищата. На места преспите пак са до 2 метра и за разбиването им се насочва специализирана техника, тъй като снегорините не могат да пробият.

Непроходими са и участъци от трети клас пътища. Снощи са натрупани преспи и по пътя към Попово, в района към Здравец, Подгорица. Поддържа се отворен пътят през Голямо Соколово. Това съобщи секретарят на Община Търговище Христалина Халачева след обзор на състоянието на инфраструктурата.

Вечерта срещу неделя три коли са попаднали в новообразувани преспи към Стража.   Автомобилите се изтеглят. Не е имало бедстващи хора, те са се върнали в града.

 Непроходимо към момента е към Дългач, Надарево, Драгановец, Божурка, Пресиян, Кошничари и други населени места от общината. В района на Дралфа има авария на елзахранването и отделни населени места са без ток. Ситуацията продължава да бъде тежка и неотложните пътувания трябва да се ограничат по главните пътища или да се отложат, предупреди Халачева.

С предимство се обслужват направленията, по които има сигнали за спешни случаи. Ще бъдат положени усилия подходите към всички населени места в общината да бъдат отворени до късния следобед.  Въпреки изключително тежката ситуация по селата, които са 51 в общината, не спира работата и в града. 5 машини продължават да разширяват и почистват улици в Търговище. При ниските температури има проблем и с техниката, която отказва.

Ангажирани са наличният ресурс на БКС и земеделските машини по селата.         

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама