Чистят се пътищата от трети и четвърти клас в Търговище

11:45, 09 яну 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес преди обед са отворени пътища към търговищките села Васил Левски, Ловец, Острец, Макариополско, до язовирната стена в Росина, Буйново, Мировец, Пресяк, Твърдинци, но се преминава през Мировец. Отново се пробиват преспите към Миладиновци - Маково - Кръшно, Цветница - Божурка - Пайдушко, Росина - Кошничари, Стража - Черковна - Драгановец и Момино.

От Пътната агенция обявиха, че е ограничено движението по републиканската мрежа от трети клас в цялата област, която се почиства за пореден път и обработва. Чисти се към Дралфа и към Разград, където отново има навявания.

Екип на Общината събира информация от всички кметове за нужните количества хляб, които да бъдат доставени днес през деня. Ръководството на Общината се свърза и с двама местни производители, които веднага след отварянето на пътищата ще направят доставки. При затруднено движение ще се търси специализирана техника.

Вода няма в Божурка, Буйново, Пресяк, Твърдинци. Ток няма на две улици в село Здравец. 

През деня ще бъде направена оценка на състоянието на пътната мрежа и възможността за пускане на автобуси по междуселищните линии в общината, информираха от местната власт.

В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния кризисен щаб. На него бе обсъдена обстановката в Омуртаг след обявеното бедствено положение в общината и бяха начертани основните приоритети за работа на държавните и общинските институции при зимни условия.

Към момента, 46 машини на Областно пътно управление почистват републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище. Основните пътища са проходими. Пътят Омуртаг-Котел е проходим за автомобили до 10 тона само с вериги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама