Предприемат мерки срещу птичия грип в Търговище

09:12, 10 яну 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да се допуска излизане на птици извън дворовете на стопанствата, нито контакт между диви и домашни птици. Това са част от предприетите мерки от Общинската епизоотична комисия в Търговище за недопускане проникване на птичи грип в района. 

Разпоредено е още фуражът на птиците да се съхраняват в закрити помещения и да се създадат условия за разделно отглеждане на водоплаващи и кокошиеви птици.  

На заседанието на комисията присъстваха заместник кметът Емине Якубова, старши инспектор от Районно управление – Полиция Димитър Боянов, представител на Държавно горско стопанство Надя Тодорова, д-р Станислав Христов от Областната дирекция за безопасност на храните, старши инспектор към Регионалната здравна инспекция Тодорина Филева и експерти от общинска администрация.

Община Търговище ще изпрати писма с указания до всички кметове на населени места. Те трябва да следят и информират за завишена заболеваемост и смъртност при домашните и диви птици. Отговорен за получаването на сигнали за съмнение за птичи грип на територията на Търговище е д-р Станислав Христов с телефон: 0882569258.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама