Отваря се пътят към търговищкото село Момино

16:51, 10 яну 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девети час продължава и днес  разбиването на преспите към търговищкото село Момино, информираха от пресцентъра на местната администрация. При втория ден от операцията в района работят 5 машини. За пробиването на големите преспи, със заледен набит сняг, Общината  потърси помощ от частна фирма. Тя изпрати два челни товарача и верижен багер, тъй като никаква друга техника, включително и ротори, не успяха да пробият трасето.  Към този час 9-километровият път вече е почистен в по-голямата си част и екипите са близо до селото. По-късно днес там ще бъдат доставени 150 хляба, заявени от местното кметство. 

В този час се работи по разширяване на пътя към Кошничари. Продължава разчистването на улиците в населените места в общината. 

Утре се възстановяват учебните занятия на територията на цялата община. Директорите на училищата докладваха, че сградите ще бъдат отоплени, за да се провежда нормален учебен процес. Няма данни за непроходими пътища от общинската мрежа, по които да не могат да пътуват ученически автобуси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама