Удължиха ваканцията на училищата в Търговище

09:35, 11 яну 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с усложняващата се отново ситуация по междуселищните пътища в Търговище, интензивния снеговалеж и вятъра, който трупа преспи, общинското ръководство взе решение да удължи ваканцията за училищата на територията на община Търговище.  Всички учебни заведения няма да учат днес. Занятията трябва да бъдат възстановени в четвъртък.

Решението беше взето, за да не се поставят в риск при пътуване и придвижване до учебните заведения децата. Това е последното възможно удължаване на ваканцията с решение на Общинското ръководството.

Заповедта на кмета д-р Дарин Димитров беше издадена след оценка на актуалната ситуация към 17,30 часа вчера. За решението е уведомено ръководството на Регионалното управление на образованието в Търговище.

"Общинската пътна мрежа на Търговище е 207 км. Трябва да се обслужват 52 населени места и два квартала и няма никаква възможност за едновременното поддържане на всички пътища.  Уличната мрежа на територията на град Търговище е още 196 км." информираха от местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама