Почистването в град Търговище продължава

17:29, 11 яну 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет работни групи от Общинско предприятие БКС почистват тротоарите в Търговище. Това съобщиха от Общината.

Днес тротоарите са обработени и разширени по 11 улици. До края на деня ще станат общо 15. Почистването с мини ротори ще продължи и утре в районите на кварталите „Борово око”, „Вароша” и ул. „Скопие”. Пълният списък с улици може да откриете на сайта на Община Търговище.

Извършено е сметосъбирането в целия град, с изключение на улиците: „Велико Търново”, „Алеко Константинов”, „Радецки”, „Плевен” и в района на промишлената зона. Извозването на сметта от тях ще бъде направено утре.

Почистени са и малките улици в кварталите „Запад” 1, 2 и 3. В момента екипите на предприятието работят в кв. „Изток”. В следващия ден е планирано всички главни улици в града да бъдат третирани със сол и почистени с техника, за да се постигне откриване на асфалтовата настилка. По малките улици ще бъде разнесена луга.

От Общината напомнят, че при снеговалеж и заледяване всички административни ръководители на учреждения, търговски дружества, управители на етажна собственост и собствениците на еднофамилни жилища са длъжни да почистват входовете си и прилежащите им тротоари. Това задължение е регламентирано в Наредбата за опазване на обществения ред в община Търговище.

Екипът от контрольори по чистотата на Община Търговище следи и за премахване на ледените висулки от покривите на сградите, за да бъде осигурено безопасно движение на всички граждани. До момента са съставени 20 протокола и са дадени указания за незабавно почистване.

Глобите при установени нарушения на физически лица са от 20 до 100 лв, а за юридически лица санкцията е  от 100 до 500 лв.

Припомня се, че се забранява натрупването на сняг върху тротоарите, без да се осигури достатъчно място за движение на пешеходците, както и на автобусните спирки. Недопустимо е и събирането му около стволовете на дърветата, когато е обработен със сол. Санкцията в тези случаи е в размер от 100 до 500 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама