С близо 7 милиона лева се увеличава бюджета на Търговище

17:50, 12 яну 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
44 722 179 лева е проекто бюджета на Търговище за настоящата година. Предвижда се увеличение с над 6,7 млн. лв., което е повече от 17 %. Завишението се формира от средствата за проектите от оперативните програми, които ще се изпълняват тази година, както и целевите средства от централния бюджет за „Катрафилов” и спортната зала. Заложен е ръст на средствата за делегираните дейности от централния бюджет.

Община Търговище приключи без задължения и неразплатени средства 2016г. Преходният остатък, който се прехвърля към бюджета е над 7,4 млн. лв., при около 5 млн. лв. за предходната година.

Разходната част на проектобюджета за настоящата година е балансирана, спрямо очакваните приходи, информираха от администрацията. Тя бележи ръст в предвидените средства в по-голяма част от дейностите на Община Търговище. Най-висок дял, от 37% от бюджета, е предвиден за образованието.

Планираните разходи в собствената капиталовата програма на Община Търговище са за близо 6  млн. лв.  Предвидените дейности са обновяване на  пътната и улична мрежа, детски площадки и други. Ръководството на местната администрация залага в програмата си изграждане на нови спортни съоръжения, автобусни спирки и редица ремонти.

Извън капиталовата програма са проектите по „Региони в растеж” за обновяване на образователната инфраструктура за над 9 млн. лв. и по „Градска среда” за 3,2 млн. лв. Проектите ще се изпълняват тази година, като строителството се предвижда да стартира през пролетта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама