Организират безплатни прожекции за деня на българското кино в Търговище

07:39, 13 яну 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С безплатни прожекции на три  филма в Търговище ще бъде отбелязан днес Денят на българското кино. Организатори на проявата са Читалище  „Напредък  1864“ и  Кино “Синемеджик”.

Навършват се 102 години от времето, когато през  1915 година в столичното кино “Модерен театър” се е състояла публичната премиера на първия български игрален филм “Българан е галант”. Сценарист и режисьор на немия черно-бял филм е Васил Гендов.

Днес   в залата на кафе – театъра /малка зала/ търговищенци ще имат възможността да видят три  безплатни прожекции на български филми.

От 14:00 часа ще бъде показан филмът „Семейни реликви”, в който актрисата Жана Караиванова и режисьорът Иван Черкелов ще ни запознаят със  семейните връзки, изгубените принципи и изкривената сграда на човешкия живот.

От 16.00 часа ще се прожектира „Бартер”. Филмът   е  сниман на плажа в рибарското селище „Карантината” в Аспарухово. Блестящо подбраният екип наистина показва чудесната игра на всеки един от актьорите начело с незаменимата Татяна Лолова.

От 18.00 часа е прожекцията на филма „Каръци” – български игрален филм от 2015 г. на режисьора Ивайло Христов. Филмът дебютира на филмовия фестивал в Москва където печели голямата награда – Златен Свети Георги.

Елена, Коко, Пацо и Гошо са много близки приятели живеещи в малък провинциален град в България, които се самоопределят като „каръци“. Коко е влюбен в Елена, а тя мечтае да стане певица и очаква с нетърпение наближаващия концерт на известна рок група в града. Събитието променя целия град като покрай него се раждат нови любовни истории, разочарования и сложни връзки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама