Над 22 милиона лева е бюджетът на Попово за тази година

18:12, 13 яну 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджет 2017 на Община Попово е с 33% по-голям спрямо предходната година, което се дължи главно на преходния остатък в размер на близо 4 милиона лева. За поредна година се запазва размера на местните данъци и такса битови отпадъци, съобщиха от общинската администрация.

"С предлагания проект за бюджет за 2017г. се предвижда провеждане на балансирани разходни политики и инвестиционна политика на общината, ориентирана към финансиране на проекти за кандидатстване по Оперативните програми и подобряване на техническата инфраструктура на общината. През тази година ще се отчете реално изпълнение на европроекти – досега Общината има сключени 7 договора по ОП „Региони в растеж” 2014-2020г." съобщиха от пресцентъра на администрацията. 22 215 533лв. се очаква да бъде приходната част на бюджета, които са приблизително поравно разпределени за делегирани от държавата дейности и за местни дейности.  

Относно разходната част в проекта за бюджет обаче се наблюдава леко увеличение . Най-висок относителен дял при разходите за делегираните от държавата дейности заема функция „Образование”, където отново ще се налага дофинансиране от страна на Община Попово.

В инвестиционната програма на Община Попово за 2017г. в размер на 1 286 911лв. са заложени основен ремонт на дълготрайни материални активи, изграждане на две детски площадки в основните сгради на две детски градини, тротоарни настилки по бул. „България”, а също така и капиталов трансфер за местната болница.

В проекта за бюджет са предвидени и текущи ремонти на уличната мрежа в град Попово, както и на отсечки от общинската пътна мрежа. 

Макрорамката на местната хазна ще бъде приет на заседание на Общински съвет в края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама