Учители от Търговище организират конкурс за есе

09:02, 16 яну 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама учители от Търговище организират конкурс за есе на тема “Искам да ви питам…Искам да ви кажа…”. В литературната надпревара могат да участват автори от цялата страна, без ограничения за възрастта, съобщиха Атанас Цанев и Стойчо Божилов.

Конкурсът не е обвързан с институции, фондации и организирани групи.

“Идеята е да се “извлекат” теми, които вълнуват различните поколения, да се “чуят” различни гласове, да се открият таланти, да се чува името на Търговище с добро.” – обобщи Цанев.

Есетата трябва да са до три страници и да бъдат изпратени до 16 май на електронен адрес [email protected]. Творбите ще оценява петчленна комисия, която включва освен организаторите, литератор, журналист и общественик. Победителите ще бъдат обявени на 2 юни.

Участниците ще бъдат разделени в две групи – за непълнолетни, родени след 16 май 1999 г. и за пълнолетни. Наградният фонд и за двете е по 200 лева, ще бъдат отличени първите три най-добри творби.

Идеята на организаторите е най-стойностните есета да бъдат събрани в малък сборник. За издаването му ще се търси финансиране.

Атанас Цанев е директор на Езиковата гимназия в Търговище, а Стойчо Божилов – дългогодишен преподавател по математика. Любовта на двамата към словото ги обединява за организирането на конкурса. През миналата година Божилов организира национален конкурс за есе на тема: “Ако Ботев днес беше жив”. Първото място в него си поделиха Зорница Гугова от природо-математическата гимназия в Габрово и Деница Димитрова от Първа гимназия в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама