Текат сроковете за патентния данък в Търговище

13:57, 16 яну 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на този месец е срокът за заплащане на първата вноска от дължимия патентен данък в Община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Лицата, които подлежат на облагане с този вид налог, е нужно да подадат декларация по образец на касите в отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване.

Всички, които в същия срок са заплатили пълния размер на данъка, ще се възползват от 5 % отстъпка. Задължението може да бъде платено и на 4 равни вноски през годината -  до 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври.

В случаите на новостартираща дейност декларациите се подават непосредствено преди започването й.

Този вид данък може да бъде заплатен в брой или чрез ПОС терминални устройства на касите в отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване. Работното време е всеки делничен ден от 8:30 до 17 часа.

Безкасово плащане може да се извърши по банковата сметка на Община Търговище, чрез Изипей, в пощенските станции, както и чрез системата Ипей.

Гражданите могат да получат информация на място в отдел „Местни данъци и такси”, на телефони 0601/68755 и 0601/68684, както и на интернет страницата на Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама