Учител е читател на годината в Търговище

18:12, 16 яну 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радмила Сапунджиева е избрана за Читател на годината в търговищката библиотека. През  2016 г., тя е заела 170 книги, което й отрежда мястото на най-четящия потребител. Затова тя ще получи награда. Заедно с победителите от конкурса в останалите регионални библиотеки, ще посети европейската столица Брюксел.

Четенето за нея винаги е било страст, потребност и удоволствие в динамичното й ежедневие. „С книгите успявам да пътувам на места, където не съм била. Те ми дават много по-пълно и дълбоко преживяване” – казва Радмила.  Учител по професия, Радмила съчетава преподаването в училище с постигане на високи успехи в спортното ориентиране. Три са нещата, които харесва: книги, спорт и пътешествия. Харесва криминални истории и романи, обвити в мистика.

За втора поредна година Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище  участва в националната кампания „Читател на годината”. След успеха на първото издание, Столична библиотека и заместник председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация, организират за втора поредна година конкурса „Читател на годината“. Целта на конкурса е да насърчи четенето сред всички възрасти и така да допринесе за изграждането на читателски навици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама