Нови патрулки и сътрудници по охраната ще има полицията в Търговище

10:02, 17 яну 17 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири нови автомобила и 10 щатни бройки за сътрудници по охраната ще има Областната дирекция на МВР в Търговище. Допълнителният ресурс ще спомогне за планирането на патрулите и извеждането на повече служители в малките населени места. Това стана ясно на работна среща на ръководството на дирекцията с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която се проведе в Разград.

Спад на регистрираната престъпност в Шумен, Разград и Търговище, който се дължи на добрата систематична работа на полицейските служители по места, отчете Бъчварова. По време на разговорите бяха обсъдени работните планове и предприетите действия от началото на  специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност.

Този вид престъпления са социално чувствителни и ние трябва да покажем на хората, че сме до тях и се грижим за тяхната сигурност, подчерта министър Бъчварова. Активното патрулиране, взаимодействието с кметовете на населени места, разговорите с възрастни хора ще спомогнат за справянето с проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама