Убиецът от Попово остава в ареста

16:49, 18 яну 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искането на Окръжната прокуратура в Търговище да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за обвинения в убийство  Никола Христов от Попово бе уважено от състав на Търговищкия окръжен съд, информираха от Апелативната прокуратура във Варна. До определянето на постоянната мярка за неотклонение 42-годишният мъж бе задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

Убийството беше извършено на 12 януари в дома на Никола, който живеел заедно с майка си. Убитият мъж на 69 години бил в приятелски отношения с нея и им гостувал. След употребата на значително количество алкохол между Никола и жертвата избухнал скандал, който прераснал във физическа разправа.

Гостът починал в дома на домакините си, които повикали бърза помощ. Тъй като нямало видими следи от насилие по лицето на жертвата, медиците възприели обясненията на обвиняемия, че възрастният мъж е починал  от естествена смърт.

Близките на жертвата открили следи от насилие по тялото на починалия при подготовката на погребението му и сигнализирали в полицията. Аутопсията потвърдила насилствената смърт. По тялото му са открити кръвонасядания, счупена била и челюстта му.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама