Ученици от Попово бяха на обмен в Полша

08:25, 21 яну 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от четирима ученици и двама учители от Профилираната гимназия „Христо Ботев“ в Попово взеха участие в ученически обмен по стратегическото партньорство на програма Еразъм плюс - „Отлични учители, отлични ученици“. 

В срещата, която се състоя в Полша взеха участие партньорски училища от Испания, Румъния, България и Словакия, както и домакините от град Катовице. Там българските учениците бяха настанени в семейства на свои връстници. 

Организиран беше уоркшоп за изработване на маски от гипс и всички партньори представиха държавите и училищата си, както и участниците в срещата. Подготвени бяха образователни игри, предложени от всяка от страните. Младежите проведоха и анкета със случайни посетители в Търговски център „Силезия“ за значението на дипломата за висше образование в професионалната реализация и качеството на живот. 

Във визитата беше включено посещение на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц, старата полска столица Краков и фабриката на Шиндлер, миньорското селище Никишовец, Силезийския музей и музея на прането.

"Беше незабравима седмица, изпълнена с много емоции, смях, нови приятелства и обещания да се срещнем отново." споделиха учениците от Попово след завръщането си от Полша.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама