Детски рисунки от Търговище участват в международен конкурс в Смоленск

10:00, 23 яну 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15  рисунки на деца от Търговище участват в Международен конкурс „Градове като братя”, иницииран от град Смоленск.

По покана на администрацията от побратимения град, Община Търговище се включи в инициативата за развитие на детското творчество. Рисунките са определени от жури, назначено със заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

Избраните творби са на ученици от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК Търговище, ІІІ ОУ ”П. Р. Славейков”, ІV ОУ ”Иван Вазов”, І СУ “Свети Седмочисленици" и ІІ СУ "Проф. Никола Маринов".

В конкурса участват още рисунки от Тюл (Франция), Хаген (Германия), Колорадо Спрингс (САЩ), Варшава (Полша) и Витебск (Белорусия). Те са публикувани на официалния сайт на Администрацията на град Смоленск: http://www.smoladmin.ru/people/konkurs/konkurs_2017_1.php

Интернет гласуването е до 26 януари и гражданите на Търговище също могат да подкрепят своя фаворит. Според статута на конкурса три от рисунките, спечелили най-много гласове, ще получат специални награди.

Целта на международната проява е да формира толерантност, взаимно разбирателство и да спомогне за запознаване с традициите и културното наследство на побратимените градове на Смоленск.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама