Ученици влязоха в часове по родолюбие в Търговище

07:50, 18 фев 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участници в училищния клуб „Млади възрожденци“ при Второ Средно училище „Професор Никола Маринов“ в Търговище организираха среща с най-малките ученици, посветена на 144 години от гибелта на Апостола на българската свобода. 

Всеки първокласник получи от по-големите каки и батковци малка книжка „Разкажи ми за Левски“, която с нетърпение разгледа и започна да чете. 

Десетоклосниците чуха кратки текстове и разгледаха рисунки с лика на Апостола, които децата от групата за целодневна организация на дейностите бяха подготвили. 

По същото време  учениците от осмите класове в Основно училище "Любен Каравелов" в Попово проведоха интерактивен урок по родолюбие. Те се срещнаха се с режисьора и основател на „НЕзабравимата България“ – Искрен Красимиров, който пристигна в училището облечен в автентичната униформа на четник, която са носили бележити българи, защитавали честта на родината в различни периоди на националноосвободителните борби.

"Тържествено и емоционално, учениците проследиха примери  на родолюбие, с които е белязан пътят до свободата.  Разговаряха за важни събития и личности от нашето минало, за човешките им качества и трудните решения, които са вземали. Разкриха примера на Ботев и Левски, и как съхраняваме и разпространяваме делото и заветите им. Отдадоха почит и уважение.  Със своя ентусиазъм и любов към историята, Искрен Красимиров докосна сърцата и развълнува подрастващите. Всички заедно намериха добрите примери от миналото, които ни дават повод за самочувствие и национална гордост", споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама