Отдават полски пътища и общински бели петна на арендатори в Търговище

14:14, 21 фев 17 25 756 Шрифт:
Автор:

340 са сключените нови едногодишни договори за отдаване на полски пътища и общински „бели петна” между арендатори и Община Търговище.  Общата им стойност е 115 836 лева, информираха от пресцентъра на администрацията.

282 са сключените договори между Община Търговище и арендатори за присъединяване на полски пътища за използването им като обработваема земя. Цената за отдаването им се формира на база средното рентно плащане за землището, в което се намират. Всяка година арендаторите подписват споразумение с Общинска служба по земеделие, с което заявяват желанието си за използване на земеделски масиви. На тази база се установяват и договорните отношения за отдаване на полски пътища с местната администрация.

58 са договорите за общински земи, които са попаднали в така наречените бели петна. Това са площи, за които предварително не е  заявено, че ще бъдат обработвани. Често в практиката те граничат със земеделски земи и при обработка им се приобщават към вече определите за използване имоти. Софтуерен продукт на Общинската служба по земеделие успешно засича допълнително изораните площи, след което се сключва и договорът за използването им. 36 лв. е цената за всеки декар, определена на база най-високите тръжни нива на декар, достигнати на търговете в област Търговище миналата година.

През месеците май и юни Община Търговище ще обяви търг за отдаване на всички общински свободните парцели, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама