Има 35 нови предложения за химн на Търговище

17:27, 21 фев 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

35 нови предложение за текст за химн на Търговище, постъпили в удължения срок на конкурса, разгледа днес на свое заседание журито, определено със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. 3 от текстовете ще бъдат публикувани в сайта на Община Търговище за обществено обсъждане. То ще стартира от утре и ще продължи до 13 март.  

Особено впечатление прави засиленото участие на жители от други градове в конкурса. Предложения за текст за химн са изпратени от канадския град Калгари, София, Пловдив, Разград, Варна, както и селата Гагово и Бисер.

Журито вече има и нов член, който е учителят по литература Здравка Радева. Тя прие поканата да се включи в екипа на мястото на Неда Антонова, която пожела да се оттегли по лични причини.

Следващото заседание на журито ще бъде насрочено след приключване на общественото обсъждане, а евентуалното обявяване на текста – победител се предвижда за 3 април.

"Припомняме, че според регламента, журито не е задължено да се съобрази с резултатите от допитването и може да не излъчи победител в конкурса. Освен да гласуват гражданите може да изкажат мнение и на електроннен адрес: [email protected]. " обявиха от пресцентъра на местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама