20 партии и коалиции се регистрираха за изборите в Търговище

09:40, 22 фев 17 / Политика 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

88 кандидати ще се борят за четири депутатски места от Търговище на предстоящите предсрочни избори. 20 политически формации се включват в битката за народни представители. Това стана ясно след като изтече срока за регистрация в Районната избирателна комисия.


Водач на БСП в региона е проф. Светла Бъчварова. След нея е общинският председател на социалистите д-р Светослав Стефанов. Останалите шестима кандидати са Николай Черкезов, Илия Илиев, Дарина Георгиева, Бахни Бахнев, Денница Тошева и Добрин Добрев.


Листата на ДΠC ще се води от председателят на Движeниeтo Mycтaфa Kapaдaйъ. След него са общинският съветник Имpeн Mexмeдoвa, ĸмeтът нa Aнтoнoвo Taнep Aли, и заместник кметът на Търговище Еминe Яĸyбoвa. До осмата позиция листата допълват Taнep Axмeдoв, Гюнep Aшимoв, Mapиян Бoдeв и Taxиp Taxиpoв.


Водач на листата на ГЕРБ е бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова. След нея са бившият областен управител Митко Стайков и депутатът в последното Народно събрание д-р Венка Стоянова. В листата са още също бившия областен управител Светлин Бонев, заместник областните при различните кабинети Стефан Иванов, Елка Станчева, общинският лидер на партията в Опака Борислав Борисов и представителят на гражданската квота Никола Джамбазов.


Бившият областен управител Йорданка Георгиева води листата на коалиция“ АБВ-Движение 21“ в Търговище. След нея са Албена Рашева, Светлозар Златев, Светослав Иванов, Неделчо Неделчев, Венцислав Илиев, Йордан Костов и Стоян Попвеличков.


Орхан Исмаилов застава начело на листата на Коалиция „Обединение ДОСТ“. Обединените патриоти поставиха на челно място Георги Дракалиев, който е областен председател на ВМРО-Бургас. Реформаторите в коалиция с "Глас народен" посочиха за водач Георги Ковачев, който в последния парламент влезе като депутат от партията на Николай Бареков. „ВОЛЯ“ на Веселин Марешки регистрира като водач Каприел Папазян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама