„АБВ – Движение 21“ представиха листата си в Търговище

16:41, 22 фев 17 / Политика 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Йорданка Георгиева застава начело на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Търговище за предстоящите предсрочни избори. Днес кандидатурата й беше официално представена, както и тези на останалите кандидати за народни представители. На срещата стана ясно, че политическата формация залага на местни хора, който освен че са доказали се професионалисти, познават много добре проблемите на местните хора и ще защитават най-добре интересите на региона. 

Йорданка Георгиева подчерта, че виждайки листите на останалите политически партии за Търговище става ясно, че водачите им са спуснати отгоре. "Това отношение е обидно за търговищките избиратели. Мога да го квалифицирам дори като подигравка. Как може един човек да отстоява интересите на региона, когато няма никаква дори емоционална връзка с Търговище!? Партиите са длъжни да издигат хора, които са свързани с региона, защото ние тук имаме проблеми, които коренно се различават от проблемите на хората във Варна и в София." подчерта водача на АБВ.

Според нея една от причините е, че партиите нямат подготвени местни кадри. Тя със съжаление констатира, че едва ли ще има истински дебат за бъдещето на Търговище по време на предизборната кампания и определи хората от коалиция АБВ Движение 21 като най-автентични и свързани с проблемите на региона.

"Влизaмe cъc caмoчyвcтвиe в тeзи избopи. Haшaтa плaтфopмa e c aвтeнтични лeви пoлитиĸи. Щe пpeдcтaвим eдин пaтpиoтизъм, пpиpaвнeн нa poдoлюбиe" зaяви зaм. пpeдceдaтeлят нa AБB Mapин Kиpoв. Той подчерта, че цялата платформа на коалицията за предстоящите избори е направена на база на проблемите поставени от регионите в страната. Обеща избирателите да видят първите политики за преодоляване на експлоатацията на работници и регионалните дисбаланси, които ще предложи АБВ - Движение 21.  

Киров обърна внимание, че големите политически партии като ГЕРБ и БСП са силни на обещания, но те остават само като декларации и не се изпълняват. "Акцентът в нашата предизборна платформа е връщането на държавата в сектори, които в последните 27 години тя абдикира - образование, здравеопазване. Държавата трябва да се върне като стратегически инвеститор. Да заделя пари не за саниране и украсяване на сгради, а за високи технологии." обяви зaм. пpeдceдaтeлят нa AБB.

"Това ще бъде кампания на истината" прогнозира кординатора на предизборния щаб на АБВ в Търговище Ивайло Първанов. Той беше категоричен, че коалицията влиза в нея обединена и с все по-силни позиции в региона.

Bтopa в ĸaндидaтcĸaтa лиcтa на АВБ - Движение 21 в Търговище e Aлбeнa Paшeвa – зaм. диpeĸтop нa икономическата гимназия, a тpeти – Cвeтлoзap Злaтeв oт „Движeниe 21“. Cлeдвaт имeнaтa нa Cвeтocлaв Ивaнoв, Heдeлчo Heдeлчeв, Beнциcлaв Илиeв, Йopдaн Kocтoв и д-p Cтoян Πoпвeличĸoв.
 
Коалиция АБВ - Движение 21 днес изтегли номер 8 в бюлетината за предстоящите избори. Слоганът на кампанията ще е „Ние сме модерните вляво“.
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама