Предстои награждаване на победителите в конкурса „За емотиконите и хората” в Търговище

08:59, 23 фев 17 / Култура 25 656 Шрифт:
Автор:

Днес от 17.30 часа, в Камерна зала  на Младежки дом-Търговище ще се състои награждаване на участниците в Общинския конкурс за творчество „Слово и багра”, с тема „За емотиконите и хората”.

За 18-ти път Младежки дом - Търговище  организира този конкурс. Тази година той бе насочен изцяло към тема, задаваща въпроси като: Ограничават ли мисленето и способността ни да се изразяваме емотиконите? Улесняват ли възможностите ни да общуваме или ги ограничават? С какво сме щастливи и на какво сме обречени в ерата на интернет комуникацията? Защо ни е по-лесно виртуалното общуване? Защо ни е по-трудно? Издигаме ли стени от безразличие помежду си в реалния живот? Опитваме ли се да разберем другия?

Интересът към темата беше голям. Включиха се 36 младежи с есета и разкази. Най-много от II СУ „Проф. Никола Маринов”, I СУ „Св. Седмочисленици”, а също от I ОУ „Христо Ботев”, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - с.Драгановец и един младеж от Испанската гимназия в София. В първа възрастова група, от 7-ми до 9-ти клас, участниците бяха значително повече – 30 на брой, а във втора, от 10-ти до 12-ти клас, творби изпратиха 6-ма младежи.

Класирането на отличените есета извърши жури в състав Венета Ковачева – специалист по български език и литература, дългогодишен преподавател, Антоанета Марчева – журналист, кореспондент на в. „Труд”, ръководител на Клуб по журналистика към Младежки дом и Даниела Марчева – директор на Младежки дом-Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама