Започва извънреден кърпеж на улиците в Търговище

09:18, 28 фев 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От утре, 1 март започва извънреден кърпеж на уличните платна в Търговище, информираха от местната администрация. С дейността са ангажирани общинските предприятия „БКС” и „Флора”. Благоприятните метеорологични условия позволяват работата да започне по-рано и ще продължи до максималното възстановяване на пътните платна на най-натоварените улици в града.

По предварително създаден график за седмицата, ще бъдат ремонтирани най-компрометираните участъци в направленията: ул. „29 - януари” – автогара, ул. „Васил Левски” до ул. „Гладстон”,ул. „Хаджи Димитър”, ул. „Дамян Груев” до старата баня, ул. „Трети март”, продължението на бул. „Сюрен” до бул. „Трайко Китанчев”, както и  бул. „Ал. Стамболийски”.

ОП „Флора” е ангажирано с участъците от бул. „Цар Освободител” до края на ул. „Паисий” и от нея до кръстовището на автогарата.

Улиците ще бъдат изкърпвани с топла асфалтова смес, като най-надежден и дълготраен метод. Преди полагането й пътните платна се почистват от инертни материали, останали от третирането против заледяване.

След тежката зима  най-разбити са улиците, които са част от републиканската пътна мрежа: от ул. „Кюстенджа” до ул. „Паисий”, бул. „Митрополит Андрей” до светофара на ул. „Братя Миладинови” и бул. „Ал. Стамболийски”. Те са ангажимент на държавата, а не на общината, но заради изключително лошото им състояние кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров разпореди да бъдат изкърпени в условията на спешност и неотложност.

"В общинския бюджет няма как да има предвидени средства за такива ремонти, тъй като улиците не са общински, въпреки че са в рамките на града. Няма и трансфер от държавния, който да покрие разходите. Въпреки това местната администрация ще направи ремонти за своя сметка, за да облекчи условията за движение и намали риска от инциденти. Д-р Димитров насрочи и среща с ръководството на Областно пътно управление за възможностите за осигуряване на държавни средства за цялостен ремонт на тези пътни платна. Той ще настоява държавата да изпълни ангажимента си за поддръжка на тези улици, които създават рискове за движението в града." обясниха от общинската администрация. От там допълниха, че е започнало чистене на улиците от инертни материали,а след това трасетата ще се измият. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама