Над 600 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП

09:48, 28 фев 17 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 603 проверки извършиха през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В периода от 20 до 27 февруари са инспектирани 149 обекта за добив на дървесина, 103 превозни средства, 298 ловци, 52 физически лица и др. 
Съставени са 15 акта и 20 констативни протокола по Закона за горите. От нарушителите са конфискувани каруца, моторен трион, брадва и други инструменти за дърводобив. 
При обход на територията на ДЛС „Балчик” са задържани общо 44,24 куб. м дървесина. Съставени са три акта и два констативни протокола. Случаите са предадени на компетентните органи, а от извършителите на незаконната сеч са конфискувани каруца и инструменти. 
Два акта и седем констативни протокола са съставени при проверки на територията на ДГС „Генерал Тошево”. Служителите на стопанството са задържали 0,5 куб. м дърва за огрев. 
През изминалата седмица горските стражари към ДГС „Нови пазар” са конфискували 7 куб. м незаконно добита дървесина. Съставен е един констативен протокол. 
1,2 куб. м дърва за огрев и брадва са задържани от служителите на ДГС „Варна”. За установената незаконна сеч те са съставили четири акта и два констативни протокола. 
Два акта и три констативни протокола по Закона за горите е равносметката от системните проверки на горските стражари към ДЛС „Шерба”. През изминалата седмица те са конфискували един моторен трион. 
Четири акта и два констативни протокола отчитат мобилните контролни екипи към ДГС „Суворово”, а по един констативен протокол – колегите им от ДГС „Добрич”, ДГС „Омуртаг” и ДГС „Смядово”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама