Теменужка Петкова: В следващия управленски мандат ще работим усърдно, за да облекчим бизнеса

16:22, 28 фев 17 25 507 Шрифт:
Автор:


Водачът на листата на ПП ГЕРБ в 28 МИР Теменужка Петкова се срещна с представители на бизнеса от област Търговище. Пред тях, тя представи основните приоритети в управленската програма на партията. 

„Нашата програма е изградена на базата на това, което направихме в управленския ни мандат. В следващия управленски мандат, в който ние не се съмняваме, че ще бъдем първа политическа сила, възнамеряваме да надграждаме това, което постигнахме. Когато поехме управлението на страната след правителството на Пламен Орешарски ситуацията беше драматична – една фалирала банка, тотален срив във финансите, сериозен дефицит в бюджета, който преодоляхме с висока събираемост и финансова дисциплина”, каза Теменужка Петкова. 

Тя  сподели, че позицията на ГЕРБ по отношение на данъчния статус на държавата остава непроменена. „Ние продължаваме да смятаме, че плоският данък е най-добрия икономически двигател за развитието на българската икономика и бизнес. България е с един от най-ниските данъци в Европа и смятам, че това е основна притегателна сила за чуждестранните инвеститори”, допълни Петкова. Според нея, ролята на държавата е да осигури правилата и равните условия за всички, а бизнесът е този, в чиито ръце е възможността да развива своята индустрия. Теменужка Петкова обясни, че в икономическата програма на ГЕРБ важно място заема темата, свързана с намаляване на административната тежест на бизнеса и това ще бъде едно от първите законодателни решения, с които ще излезе партията. „Това е една сериозна задача, която сме си поставили и ще работим усърдно, за да облекчим бизнеса”, добави водачът на листата.

Като друга важна част от програмата, Теменужка Петкова посочи възможността за създаване на индустриални зони, които биха допринесли за развитието на регионите. Тя изрази увереност, че с изграждането на такава зона на територията на Търговище и  на автомагистрала „Хемус”, която е приоритет в регионалната политика на ГЕРБ ще се подобри бизнес средата в региона.

Пред представителите на бизнеса, водачът на листата на ПП ГЕРБ в 28 МИР сподели, че с усилията на цялото правителство е възстановен сектор „Енергетика” . „Когато поехме сектора, той беше в окаяно състояние и с огромна между фирмена задлъжнялост. Промените, които направихме в закона ни дадоха възможност да проведем политиката в сектора, което до доведе до стабилно състояние енергетиката”, поясни Теменужка Петкова .

Тя сподели и за предвиденото в програмата на ПП ГЕРБ въвеждане на дуалното обучение, с което ще бъдат осигурени на предприятията кадрите, от които се нуждаят.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама