Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Търговище празнуваха Тодоровден в село Садина

06:48, 05 мар 17 / Политика 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Водачът на листата на Политическа партия ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители празнуваха Тодоровден в село Садина, община Попово. Те бяха посрещнати от кмета на селото Хриска Тодорова, която ги закичи с традиционната капанска китка.

Празникът започна с литургия в храм "Света Троица" и продължи с богата концертна програма. Присъстващите  имаха възможност да наблюдават пресъздаването на ритуала по предаването на конската опашка от най-възрастния на най-младия коняр, като символ на първото българско знаме от времето на Хан Аспарух.

Представителите на ГЕРБ, заедно с десетки жители и гости проследиха с интерес и традиционните конски кушии, които заемат централно място в обредността на Тодоровден. Освен надбягването с коне, организаторите бяха включили и състезания за най-бърз кон, най-бързо пони, най-бърза каруца, най-красиви кон, най-красива каруца, както и най-силен тежковоз.
 

Снимка: ГЕРБ - Търговище

Водачът на листата с народни представители Теменужка Петкова награди победителя в категорията „Най-красив кон”. Тя поздрави организаторите, че пазят и съхраняват фолклорните традиции и обичаи и им пожела здраве и успехи.
 
Празникът бе организиран от кметството в село Садина, читалище "Съединение-1889", местният пенсионерски клуб и Сдружение "Сборяново", със съдействието на община Попово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама