Георги Първанов подкрепи листата на "АБВ - Движение 21" в Търговище

10:02, 07 мар 17 / Политика 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Да сложим край на двуполюсния модел" призова в Търговище президентът /2002-2012/ Георги Първанов. Той бе категоричен, че в политическия живот трябва да има разнообразие, конкуренция, защото в конкуренцията се ражда истината. 

Първанов гостува в областта, за да подкрепи кандидатите за народни представители в региона на коалиция "АБВ - Движение 21" с водач Йорданка Георгиева. "Няма да се уморя да тичам, за да подкрепям кадърни, доказали се и доказващи се в своята професия и в политиката млади хора. Затова съм тук", каза Първанов и подчерта, че категорично, безусловно и аргументирано застава зад листата в регион Търговище.

"Сега внушението е, че не си струва да се гласува за нещо различно от двете формации. Нищо по-порочно и посредствено няма в българската политика от този двуполюсен модел", допълни той. Предизборната кампания той определи като пазар, в който има партии, които обещават всичко на всеки. Пред симпатизанти в Търговище Първанов очерта приоритети, по които ще работи Коалицията. "Ние предлагаме и сме най-последователни от всички партии, отпадане на плоския данък, защото в цяла Европа това чудо, плоският данък го няма. Няма лява партия, която да е въвела плоския данък и това е разликата между нас и другарите от "Позитано". Те продължават да се колебаят и ще продължават. Ние искаме да има прогресивно облагане и всеки да си поеме тежестта на изхода от кризата." заяви Първанов. 

 

Той акцентира и върху настояването на Коалицията за образно казано "изваждане на икономическите досиета", което означава изваждане на провалените приватизационни сделки и предаването им на прокуратурата, за да се потърси сметка. "Ние сме като след трета национална катастрофа. Трябва да се извадят виновните за това. Ревизията на прехода трябва да се случи, защото иначе всичко подмитаме под килимчето" каза Първанов. За подкрепа на младите хора той обясни, че предлагат безплатни ясли и детски градини, за които държавата може да осигури средства.

Другите акценти в предизборната платформа са преобразуването на болниците в специални категории юридически лица, 30 % повишаване на учителските заплати, както и по-високи доходи за хората с висше образование, за да се спре изтичането на квалифицирани кадри от страната.

"Ние си даваме сметка, че стоим най-добре тук на фона на действията и на персоналното съдържание на листите на нашите опоненти. Разбира се, не сме най-многобройни, но пък сме най-единни. При нас цари единомислие и най-голямото ни предимство е, че нашата листа е изградена изцяло с местен капитал." заяви водача на листата на коалицията Йорданка Георгиева, представяйки останалите кандидат депутати на "АБВ - Движение 21". Тя беше категорична, че останалите партии подхождат с пренебрежение към Търговище, определяйки външни за региона лица на челните позиции в листите за народни представители.

"Основния проблем на регион Търговище е бедността. Приоритетите на коалиция "АБВ - Движение 21" са основно борба с бедността и експлоатацията. Ние искаме ние и нашите родители да не бъдем от т.нар "работещи бедни"." подчерта Георгиева и допълни "Държавата трябва да покаже ангажираност към гражданите". 


Освен в Търговище Георги Първанов и кандидатите за народни представители на Коалиция "АБВ - Движение 21" се срещнаха с гражданите в Попово и Омуртаг. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама