Светла Бъчварова изслуша проблемите на овощарите и земеделците от Търговищко

08:54, 10 мар 17 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професор Светла Бъчварова – водач на листата на Коалиция „БСП за България“ за област Търговище се срещна с овощари и земеделци от региона, за да обсъди с тях проблемите в сектора.

Държавата е абдикирала от селското стопанство, а овощарството не е приоритетно, така накратко маркираха проблемите си земеделците. Те разказаха пред професор Бъчварова, че в търговищко е пълно с пустеещи земи и дори липсват пасища за животните.

Снимка: Коалиция "БСП за България"

Кандидатът за народен представител подчерта, че в програмата на Левицата е предложението държавата да подкрепи най-чувствителните сектори в селското стопанство, а именно  зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството. Предвижда се това да става на база реално произведена продукция, а малките средни стопанства да получават допълнителни средства.

„Много е важно да се направи оценка на рисковете при отглеждането на земеделските култури и за това трябва да бъде създаден резервен фонд, който да подпомага пострадалите стопани“, допълни професор Бъчварова. Тя призова българските политици да се борят срещу това да бъде създадена „Европа на две скорости“, което би означавало налагането на общоселска политика от рангът на страни като Франция и Англия, която няма да бъде съобразена с характеристиките на нашето селско стопанство.

Снимка: Коалиция "БСП за България"

Професор Светла Бъчварова подчерта още, че без аграрна наука няма да има добро земеделие в страната  и затова е необходимо отпускането на повече средства за дейността на БАН.

Снимка: Коалиция "БСП за България"

В края на срещата земеделците от търговищко останаха удовлетворени от поясненията, които получиха от професор Бъчваров, която е бивш заместник-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев, а преди това директор на Института по аграрна икономика към Селскостопанската академия и изпълнителен директор на Националния център за аграрни науки.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама