Община Търговище обяви втора обществена поръчка по „Региони в растеж”

17:21, 10 мар 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище обяви открита процедура за обществена поръчка за избор на изпълнители на строителството на пет обекта, включени в проект „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда”, по Оперативна програма „Региони в растеж” (ОПРР).  Документацията е публикувана на сайта на местната администрация днес, обявиха от пресцентъра.

Това е вторият проект, след образователната инфраструктура, който трябва да стартира тази година в Търговище по същата оперативна програма. По него ще бъде напълно обновена инфраструктурата по някои от най-амортизираните улици в града. Това са „Гладстон” и „Велико Търново”, „Трети март” от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път  и бул.”Сюрен” от кръстовището с ул.”Трайко Китанчев” до търговския комплекс. Предвидено е цялостно преасфалтиране, подмяна или изграждане на тротоари, ново осветление и други. Ще се ремонтират и паркингите в района на областната болница.

По проекта ще бъде изградено кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” и ул. „Поп Сава Катрафилов. Според техническото задание, ширината на настилката в платното за кръгово движение ще бъде 9 метра, като се обособят 2 ленти за движение - 4 и 5 метра.

Последният обект в проекта, от т. нар. градска среда, е цялостен ремонт и обновяване на зони от кв.”Запад” 2. Там ще бъдат обхванати 35 декара. Ще се извърши ремонт на вътрешната улична мрежа и тротоарите, ще се изградят нови паркинги и други. Проектът предвижда направата на спортно-игрови съоръжение, включително площадка за волейбол и баскетбол, маси за тенис и други.

Срокът за подаване на оферти за участие в откритата процедура е до 17 часа на 18 април. Кандидатите могат да участват и за петте обекта, разделени в обособени позиции. Общата прогнозна стойност на строително-монтажните работи е над 4,3 млн. лв. без ДДС.

Очаква се изпълнителите да бъдат определени през лятото и тогава да стартира реалната работа по обектите. Срокът за изпълнение на всеки от тях е до 240 календарни дни от откриването на строителната площадка, гласи документацията.  В нея са фиксирани и гаранционни срокове.

Предстои да се обяви и процедура за строителен надзор, който е неделима част от изпълнението на проекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама