Професор Светла Бъчварова ще работи за насърчаване на биологичното производство

15:40, 11 мар 17 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професор Светла Бъчварова - водач на листата за народни представители на Коалиция „БСП за България“ в област Търговище е ангажирана с темата за прием на заявления за мерките по Агроекология за 2017 година.  Това стана ясно по време на срещата й със земеделски производители от региона.

Кандидатът на левицата продължава да поддържа добрите си контакти с браншовите организации.

„Обнадеждена съм от информацията от Министерството на земеделието и храните, че ще бъде намерено решение на проблема и тези, които искат да продължат агроекологичните си ангажименти ще имат възможност да подадат заявления за подпомагане през 2017 година“, посочи професор Бъчварова в разговорите си с представители на сектора.

“Решение трябва да има, защото страната ни има потенциал за биологично производство“, смята още тя.

„Истината е, че правителството на ГЕРБ е договорило целия бюджет по агроекология и то най-вече за подпомагане за дивите гъски. Близо 150 млн.евро са договорени  още през 2016 година", допълни Бъчварова.

Тя посочи, че решението е осигуряване или прехвърляне на средства от други мерки от Програмата за развитие на селските райони към направления от агроекологията.

„Публикуваваната информация от Министерството на земеделието и храните  за разговори  с браншовите организации е правилното решение и очаквам през следващата седмица отмяната на заповедта да е съпроводена със сериозни ангажименти  за осигуряване на необходимия бюджет“, заключи професор Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама