Теменужка Петкова се срещна с работещи в предприятие за преработка на пчелен мед

10:30, 13 мар 17 / Политика 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Политическа партия ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова посети фирма "Йот Ги Вал" в село Камбурово, община Омуртаг. Тя се запозна с дейността на предприятието, което  успешно преработва и изнася български пчелен мед. Пред служителите на фирмата, водачът на листата сподели, че ГЕРБ поема ангажимент бизнесът да работи успешно и да има гаранция за стабилност в страната. Теменужка Петкова обясни, че в икономическата програма на ГЕРБ важно място заема темата, свързана с намаляване на административната тежест на бизнеса  

 

„Съгласно съществуващото законодателство, за да получи определена услуга от страна на държавата, бизнесът следва да докаже редица обстоятелства Това е особено тежко за малките предприятия, които не могат да отделят персонал да се занимава с това”, поясни Теменужка Петкова. Тя добави, че поемането на административната тежест от администрацията косвено ще стимулира и самата администрация да въведе по-бързо електронни услуги и онлайн регистри с цел да си спести вътрешно административни усилия за кореспонденция.

Водачът на листата каза, че въвеждането на дуалното обучение е един от най-важните приоритети в управленската програма на ГЕРБ. „Много е важно да осигурим качествено професионално образование чрез  активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа. Предвидили сме да бъдат въведени учебни програми, разработени в сътрудничество с бизнеса и развиваме кариерното ориентиране на учениците чрез стабилни партньорства с  родителите, висшите училища и бизнеса”, обясни Теменужка Петкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама