Професор Светла Бъчварова: Нашата цел е нивото на доходите на хората да гарантира достоен стандарт на живот

18:43, 16 мар 17 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Търговище професор Светла Бъчварова посети днес  фирма „Мебел стил” ООД в областния град. Втората по големина в Търговище компанията е специализирана в производството на тапицирана мебел и матраци и е един от най-големите производители в България.

Към момента фирмата има близо 500 работници заети в две производствени бази.

Снимка: Коалиция "БСП за България"-Търговище

Професор Бъчварова се срещна и разговаря с част от тях и разгледа техническата база в мебелната фабрика.

Тя остана впечатлена от организацията на работа и социалния пакет, който ръководството на фирмата осигурява на работниците си.

Снимка: Коалиция "БСП за България"-Търговище

Кандидатът за народен представител запозна служителите и работниците с програмата на БСП гарантираща икономика на растежа.

„Предвиждаме нов модел на финансиране на българските предприятия чрез създаването на специални фондове "Индустрия“ и „Иновации“, изготвяне на специално законодателство за предприятия с над 50 процента държавно или общинско участие“, посочи Бъчварова.

Нулева ставка за данък „Печалба“ при годишен оборот от търговската дейност до 150 хиляди лева за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 години, които в рамките на 24 месеца да открият минимум пет работни места, също е предвидена в програмата .

Снимка: Коалиция "БСП за България"-Търговище

От своя страна управителят на мебелната фирма сподели затруднения, които изпитва бизнесът днес и поиска отпадане на административната тежест върху сектора.

„Равнището на заплатата в България трябва да отговаря на производителността на труда, за това нашата цел е нивото на доходите на хората да гарантира достоен стандарт на живот“, допълни кандидатът на „БСП за България“ в Търговище професор Светла Бъчварова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама