Георги Ковачев: За 28 години няма друго управление освен дясното, което да не е довело държавата до фалит

23:37, 16 мар 17 / Политика 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оживена дискусия за приоритети за развитието на региона и на страната организираха днес в Търговище от Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”. Кандидатите за народни представители се срещнаха с членове и симпатизанти от региона. Обсъдени бяха най-важните акценти от програмата на Коалицията в ключови области като икономиката, здравеопазването, доходите и законодателството.

 


Стабилизирането на държавата след кабинета на Пламен Орешарски, промените в Конституцията, налагането на тон на креативност в предишното Народно събрание, както и поставянето на най-важните за обществото теми, като борбата с корупцията, в парламента. Това бяха част от постиженията които реформаторите отчетоха, като своя принос в управлението на страната до момента.
 
„Лесно се продава идеята „Давайте да харчим!”. Това което правят нашите опоненти от БСП. Лесно се продава индексация на заплати, индексация на пенсии. Никой обаче не обяснява откъде ще дойдат тези пари.”, подчерта водача на листата на Реформаторите в Търговище Георги Ковачев. Като най-лоша прогноза за резултатите от предстоящия на 26 март вот, той определи победа за БСП и прогнозира, че това ще доведе до нови избори или до крайно нестабилно правителство.

 

 
Като приоритети за Коалицията Ковачев определи строгия контрол върху изразходването на публичните средства, икономическия растеж, решаване на демографския проблем и повишаване на доходите. „При един баланс във финансовата система винаги ще има пари за по-високи доходи и пенсии. Доста подробни изчисления направихме и наистина е възможно да има покачване на доходите. Тук обаче разликата между нас и всички останали. Има един основен принцип в икономиката – за да правиш силна лява политика на изхода на бюджета, трябва да мислиш за силна дясна политика на входа. У нас за 28 години няма друго управление освен дясното, което да не е довело държавата до фалит.”, категоричен беше водача на „Реформаторски блок – Глас народен” в Търговище.  

 

 
Приоритетите на Коалицията в законодателството бяха представени от адвокат Михаил Парталозов, който е трети в търговищката листа. „В програмата ни липсва „обещавам” или ”ще направим”. Не, ние казваме „ще работим, за да стане”, заяви той.
 
„Ceгa cмe пpeди избopи и aз ce тpeвoжa oт тoвa, чe oт БCΠ мнoгo oбичaт дa пpeвpъщaт избopитe в eднo cъpeвнoвaниe нa пpoгpaми. A вcъщнocт избopитe зa пapлaмeнт в нaшaтa дъpжaвa ca зa тoвa – избиpaтeлят дa cи дaдe oцeнĸa - ĸoй ĸaĸ e yпpaвлявaл дoceгa, добре ли е управлявал, дaли ceмeйcтвoтo мy e живялo пo-дoбpe пpи тoвa yпpaвлeниe, дъpжaвaтa cтaнaлa ли e пo-cпpaвeдливa.”, зaяви д-p Явop Aлeĸcaндpoв oт пpeдизбopния щaб нa Рeфopмaтopитe в Tъpгoвищe. Той подчерта, че до момента дecницaтa в Бългapия cъгpaждa, cъбиpa, a лeвицaтa – xapчи и припомни за Виденовата зима, фалити на банките, строителството на Белене и още куп „гафове” на няколко червени правителства. „Ако Реформаторския блок е в следващия парламент ще им обърка сметките. Няма да успеят БСП и ДПС да направят правителство.” категоричен бе Александров и призова да се гласува отговорно, за разумните политици в листите на „Реформаторски блок – Глас народен”

 

 
„Днес  се случи нещо прекрасно.  В Холандия тестваха силата на европейския популизъм в епохата на Brexit и Доналд Тръмп. Искрено се надявам, че на 26 март, с нашия разумен избор, ние да бъдем следващите, след холандците,  които ще върнем Европа на правилните позиции, в правилната посока.“ призова и един от доайените на десницата в Търговище д-р Емилия Димитрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама